بارداری پوچ

بارداری پوچ اتفاقی است که امکان دارد برای هر فردی روی دهد. چنانچه در ۶ تا ۸ هفته اول بارداری ضربان قلب جنین مشاهده نشود بارداری پوچ میباشد.

بارداری پوچ دکتر مهزاد احمدیحاملگی پوچ ابتدا همانند یک بارداری طبیعی مشاهده میشود. از جمله نشانه های حاملگی پوچ حالت تهوع و استفراغ شدید است. به منظور پیشگیری از بروز عوارض حاملگی پوچ لازم است بافت پوچ به طور کامل از رحم مادر تخلیه شود.

این مسئله به ویژه برای مادری که روی تخت سونوگرافی قرار دارد و انتظار شنیدن خبر ناگوار و بدی را ندارد مسئله بسیار ناراحت کننده ای است که پی ببرد بارداری اش پوچ بوده و جنین وجود خارجی ندارد.

بیشتر بخوانید: اهمیت حفظ سلامت بارداری

در وضعیت عادی هنگامی که زوجین برای فرزند دار شدن اقدام به آمیزش جنسی می نمایند؛ یک اسپرم که از همه قوی تر و سریعتر است در صورتی که شرایط مهیا باشد خود را به تخمکی که از تخمدان زن آزاد می شود، رسانده و آن را بارور میکند. تخمکی که بارور می شود به طرف رحم حرکت کرده و در آنجا شروع به لانه گزینی میکند و خود را به دیواره رحم میچسباند.

بعد از اتمام این مرحله یعنی پس از اینکه لانه گزینی به خوبی صورت گرفت، تقسیمات سلولی جنین نیز آغاز میشود و جفت به مرور تشکیل می شود و بارداری پروسه عادی خود را طی می کند.

ولیکن در بعضی موارد مشکلی در این پروسه پیش می آید که موجب می گردد بارداری پوچ روی دهد؛ بدین معنی که سلولهای جنین در طول یک پروسه غیرعادی ادامه پیدا نمی کند و یا اصلاً شروع نمیشود و در واقع این دوره موجب پوچی بارداری می گردد. زن در این وضعیت دارای ساک حاملگی می باشد و جفت نیز تشکیل می شود ولی جنین وجود ندارد.

پزشک در این شرایط در زمان سونوگرافی فقط یک سوراخ سیاه مشاهده می کند که همان ساک حاملگی میباشد. باید گفت بدن به صرف ایجاد ساک تصور میکند فرد حامله است. بدین جهت سطح هورمون بتا در خون افزایش می یابد و به تدریج علائم بارداری خود را نشان میدهد.

 

دکتر مهزاد احمدی

متخصص زنان و زایمان و جراح زیبایی زنان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *