علائم بارداری

در این مقاله در رابطه با علائم بارداری توضیحاتی ارائه می گردد. در دوره بارداری نشانه ها و علائم گوناگونی در بخش های مختلف بدن ظهور می یابند؛ از جمله این علائم عبارتند از:

قطع شدن قاعدگی

باید گفت بارزترین نشانه بارداری، نداشتن یک دوره قاعدگی میباشد. در صورتی که، احتمال بارداری وجود داشته باشد و قاعدگی به مدت یک هفته به تعویق افتد، توصیه می شود تست بارداری انجام شود.

علائم بارداری دکتر مهزاد احمدی

 

اکثر آزمایش ها، بسیار حساس هستند و حتی چند روز پیش از قطع قاعدگی میزان هورمونهای بارداری را مشخص می نمایند.

ولیکن با این وجود، برای به تعویق افتادن یا قطع قاعدگی دلایل بسیاری وجود دارد؛ که عبارتند از:

  • وزن کم
  • استرس و اضطراب
  • تغییر روش های پیشگیری از بارداری
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • یائسگی
  • ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت یا تیروئید

حالت تهوع

با این که ممکن است علائم جزئی مشکلات گوارشی پیش از قاعدگی روی دهد، ولیکن حالت تهوع جزو نشانه های سندرم پیش از قاعدگی نمی باشد.

شایان ذکر است که حالت تهوع از جمله علائم بارداری است که در زنان باردار شایع می باشد. 80 درصد خانم های باردار دچار حالت تهوع می شوند. غالباً حالت تهوع پیش از هفته نهم بارداری گزارش میشود.

این علائم معمولاً در سه ماهه دوم بارداری رفع می شوند، ولیکن بعضی از مادران در تمام طول دوره بارداری، حالت تهوع دارند.

تغییرات ظاهری نوک پستان

ایجاد تغییراتی در پستان، هم در دوره بارداری و هم در سندرم پیش از قاعدگی روی می دهد، ولیکن تغییرات در نوک پستان، پیش از پریود شدن، به ندرت اتفاق می افتد.

در صورتی که هاله پستان (ناحیه رنگی اطراف نوک پستان)، بزرگ تر یا تیره تر شود، میتواند نشانه بارداری باشد. باید گفت این تغییرات، یک یا دو هفته بعد از باردار شدن روی می دهد.

خانم هایی که به باردار نبودن یا بودن خود، مشکوک هستند، لازم است آزمایش بارداری، انجام دهند. اگر نتیجه تست مثبت باشد، ­­­­­­­­توصیه می شود برای تأییدیه بارداری و دریافت مراقبت های مربوط به این دوره، نزد متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید.

 احساس گرفتگی خفیف رحم

احساس گرفتگی خفیف رحم ممکن است یکی از علائم اولیه بارداری باشد، اما تنها دلیل بارداری نیست. گرفتگی رحم معمولاً زمانی رخ می دهد که تخمک بارور شده به دیواره رحم می چسبد و لانه گزینی را شروع می کند.

این فرآیند حدود ۶ تا ۷ روز پس از لقاح (برخورد اسپرم و تخمک) اتفاق می افتد.

گرفتگی رحم معمولاً با لکه بینی خون همراه است و ممکن است شبیه به گرفتگی های قبل از قاعدگی باشد.

اما باید توجه داشت که گرفتگی رحم ممکن است به دلایل دیگری هم رخ دهد. مانند عفونت، التهاب، کوچک شدن تخمدان ها، پرده بافت، سندرم تخمدان پلی کیستیک، فشار خون بالا، کلاژ و …

بنابراین، نباید فقط به گرفتگی رحم به عنوان نشانه قطعی بارداری اعتماد کرد. برای تشخیص دقیق بارداری، بهتر است از تست خانگی بارداری استفاده کنید و سپس با پزشک خود مشورت کنید. تست خانگی بارداری معمولاً در هفته چهارم بعد از آخرین قاعدگی نتایج قابل اطمینان می دهد.

تکرر ادرار

تکرر ادرار ممکن است یکی دیگر از علائم بارداری باشد، اما تنها دلیل بارداری نیست. برای تشخیص دقیق بارداری، بهتر است از تست خانگی بارداری استفاده کنید و سپس با پزشک خود مشورت کنید.

تکرر ادرار در دوران بارداری به دلایل جسمی و هورمونی رخ می دهد. در اوایل بارداری، سطح هورمون های پروژسترون و گنادوتروپین جفتی انسان (hCG) افزایش می یابد و باعث تحریک کلیه ها و جریان خون و مایعات در بدن می شود.

در اواخر بارداری، رحم بزرگ شده و فشار روی مثانه می آورد. همچنین، تغذیه سالم، آب زیاد خوردن و عفونتهای مجاری ادراری نقش دارند.

 

 

 

تکرر ادرار در دوران بارداری معمولاً بعد از گذشت دو هفته از شروع بارداری و اولین ماه پریود نشدن فرد آغاز شود.

قطع پریود و تکرر ادرار ممکن است فرد را به فکر گرفتن تست بارداری بیندازد. تست خانگی بارداری معمولاً در هفته چهارم بعد از آخرین قاعدگی نتایج قابل اطمینان می دهد.

احساس خستگی و کسالت

خستگی و کسالت ممکن است یکی از علائم بارداری باشند. خستگی و کسالت در دوران بارداری به دلایل جسمی و هورمونی رخ می دهند.

در اوایل بارداری، سطح هورمون های پروژسترون و گنادوتروپین جفتی انسان (hCG) افزایش می یابد و باعث تحریک کلیه ها و جریان خون و مایعات در بدن می شود.

همچنین، رحم در حال رشد است و نیاز به اکسیژن و انرژی بیشتر دارد. این عوامل باعث می شود که زن باردار احساس خستگی و کسالت شدید داشته باشد.

 

دکتر مهزاد احمدی

متخصص زنان و زایمان و جراح زیبایی زنان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *