پاپ اسمیر


پاپ اسمیر

پاپ اسمیر به آزمایشی بسیار مهم در مورد تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم گفته می شود. دهانه یا گردن رحم به بخشی مابین واژن و رحم در زنان گفته می شود که مستعد تشکیل و ایجاد سرطان است. سلول های گردن رحم در مراحل اولیه سرطان دچار تغییراتی خواهند شد. که اگر این تغییرات به موقع و در همان مراحل ابتدایی تشخیص داده شود. می توان به سرعت با نابود کردن آن سلول ها، از ایجاد سرطان گردن رحم جلوگیری کرد. به این آزمایش «پاپ تست» هم گفته می شود.

 

پاپ اسمیر

پاپ اسمیر

چه افرادی باید تست پاپ اسمیر بدهند؟

به طور کلی خانم ها لازم است هر سه سال یک بار این تست را انجام دهند. و بهتر است در سن 21 سالگی اولین تست پاپ اسمیر را بدهند. البته اگر خانمی دارای عفونت رحمی یا در معرض سرطان باشد، به توصیه پزشک باید مکررا این تست را انجام دهد. در موارد زیر نیاز است که حتما فرد تست پاپ اسمیر بدهد:

سیستم ایمنی بدن فرد ضعیف باشد.

HIV مثبت باشد.

HPV مثبت باشد. و زگیل های تناسلی در آزمایشات دیده شود.

فرد بالای سی سال سن داشته باشد.

مراقبت ها قبل از پاپ اسمیر

برای اینکه بتوان بهترین نتیجه از پاپ تست را به دست آورد بهتر است این آزمایش بین دوره های قاعدگی انجام شود تا نتیجه آزمایش مفیدتر باشد البته می توان آن را در طول دوره قاعدگی هم انجام داد.
مراقبت های خاص قبل از این آزمایش، خیلی هم پیچیده نیست اما به هر حال، رعایت برخی موارد مراقبتی مهم است:
– قبل از آزمایش رابطه جنسی نداشته باشید
– تامپون استفاده نکنید
– از انواع کرم، دارو، شیاف و دوش واژینال استفاده نکنید
– از انواع محصولات قاعدگی، اسپری ها و پودرها استفاده نکرده باشید.
با رعایت این نکات می توانید با خیالی راحت این تست مهم زنانه را انجام دهید.

پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟

به هر حال همیشه انجام اینگونه آزمایشات به دلیل شرم و حیا در زنان می تواند کمی ناخوشایند باشد اما به دلیل اهمیت بسیار فراوان در حفظ سلامتی زنان بایستی آن را درست و به موقع انجام داد تا دچار دردسرهای فراوان بعدی نشوید.
چنانچه برای انجام آزمایش پاپ اسمیر اقدام کرده اید پس از مراجعه به مطلب متخصص بایستی روی تخت مخصوص دراز کشیده و پاهای خود را بر روی پایه هایی که در بالای تخت قرار دارند بگذارید. اکنون پزشک با وسیله ای به نام اسپکولوم، واژن را مقداری باز کرده تا بتواند به راحتی داخل گردن رحم را مشاهده کند.
در این مرحله و با در دسترس قرار داشتن دهانه رحم، پزشک با استفاده از سواب اقدام به برداشتن چند نمونه سلولی از دیواره گردن رحم می کند. این کار نه درد زیادی دارد و نه عوارض خاصی اما نتیجه آن بسیار مهم و به شدت برای سلامتی زنان مثبت خواهد بود.
نمونه سلول های گردنه رحم پس از برداشته شدن، بر روی یک لام شیشه ای قرار گرفته و به این شکل، متخصص اقدام به بررسی و تشخیص بیماری یا سلامت فرد خواهد کرد.

نتیجه تست پاپ اسمیر

اگر نتیجه تست پاپ اسمیر نرمال باشد، در برگه نتیجه تست شما سلول های رحم به شکل طبیعی پدیدار می شوند. و اگر سلول های رحم غیرطبیعی باشد، نتیجه تست نیز غیرطبیعی است و نیاز به بررسی دارد. در این صورت یک بار دیگر تست انجام می شود. در صورتی که برای بار دوم نتیجه تست مثبت نشان داده شد، سایر بررسی ها انجام می‌ شود.

چند بار باید تست پاپ اسمیر را تکرار کرد؟

به ‌طور کلی توصیه می‌ شود که هر سه سال یکبار برای خانم‌ های ۲۱ تا ۶۵ سال تست پاپ اسمیر باید تکرار شود.

حال اگر این تست همراه با آزمایش HPV صورت گیرد، خانم‌ های بالای ۳۰ سال لازم است هر ۵ سال یکبار این تست را انجام دهند.

اگر بیمار در معرض خطراتی باشد، بدون در نظر گرفتن سن بیمار انجام مکرر پاپ اسمیر را پزشک تجویز می کند. این عوامل خطرساز عبارتند از:

  • سلول‌ های پیش سرطانی
  • فرد در معرض دی اتیل استیل بسترول قبل از تولد باشد.
  • تست HIV فرد مثبت باشد.
  • دچار ضعف سیستم ایمنی به دلیل پیوند عضو، شیمی درمانی یا استفاده مزمن از کورتیکواستروئیدها باشد.
  • فرد دخانیات مصرف نماید.

عوارض تست پاپ اسمیر

عموما تست پاپ اسمیر عوارض خاصی ندارد. و در اکثر بانوان نیز کاملا بدون درد و سوزش است. برخلاف عموم که پاپ اسمیر را همراه با درد تصور می نمایند، کسانی که یک بار این تست را انجام دهند، موجه بدون درد بودن آن و غلط بودن تصور عموم خواهند شد. زیرا این نوع تست کاملا ساده و به طور طبیعی و عادی انجام می شود. و در نهایت اگر عفونت داشته باشید، با کمی سوزش همراه خواهد بود. اگر بعد از انجام تست پاپ اسمیر درد داشتید، نیاز به مراجعه به پزشک نیست. و در نهایت این درد یکی دوساعته رفع می شود. در برخی افراد نیز با کمی لکه بینی همراه است که این امر نیز کاملا طبیعی است. و به زودی برطرف می شود.

 

پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر در دوران بارداری

تست پاپ اسمیر محدودیتی برای خانم های باردار ایجاد نمی کند. و در دوران بارداری نیز می توان این تست را انجام داد. حتی تست کولپوسکوپی نیز در دوران بارداری امکان پذیر است. و در نهایت غیرطبیعی بودن نتیجه تست نیز نمی تواند تاثیری بر سلامت جنین داشته باشد.

در چه مواردی نیاز به انجام تست پاپ اسمیر نیست؟

در برخی مواقع پزشک تسـت پاپ اسـمیر را برای فرد ضروری نمی داند. این شرایط عبارتند از:

  • بعد از جراحی و برداشتن کامل رحم : در چنین وضعیتی بیمار پس از تایید پزشک خود می ‌تواند در مورد ادامه انجام و یا قطع آزمایش پاپ اسمیر تصمیم‌ گیری نماید.
    اگر هیسترکتومی برای یک بیماری غیر سرطانی مانند فیبروم رحم انجام ‌شده باشد، در چنین شرایطی با اجازه پزشک می تواند آزمایش پاپ اسمیر را متوقف کند. اما اگر عمل جراحی جهت برداشتن رحم بیمار به دلیل تغییرات پیش سرطانی یا سرطانی بودن دهانه رحم انجام ‌شده است، ممکن است پزشک این آزمایش را به طور کامل تجویز نماید.
  • افراد بالای 65 سال درصورتی ‌که آزمایشات قبلی شان جت تست سرطان دهانه رحم منفی بوده باشد، می توانند با اجازه پزشک انجام آزمایش را متوف کنند.

بعد از انجام تست پاپ اسمیر چه باید کرد؟

بعد از اینکه تست پاپ اسـمیر را انجام دادید، می ‌توانید بدون هیچ گونه محدودیتی فعالیت‌ های عادی خود را از سر بگیرید.

با توجه به نوع آزمایشی که انجام می شود، نمونه سلول جمع‌ آوری شده از دهانه رحم به ظرف مخصوص منتقل می‌ شود. و سپس به آزمایشگاه انتقال داده می شوند.

در آزمایشگاه زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می‌ گیرد تا مشخصه‌ هایی در سلول‌ ها که نشان ‌دهنده سرطان یا وضعیت پیش سرطانی است مورد بررسی قرار گیرد.

آیا در آزمایش پاپ اسمیر زگیل تناسلی مشخص می شود؟

آزمایش پاپ اسـمیر نشان می ‌دهد که آیا تغییرات غیرطبیعی سلولی ناشی از تغییرات HPV است یا خیر. بنابراین پاسخمان به این سوال که آیا در پاپ اسمیر زگیل تناسلی قابل مشاهده است؟ مثبت است.

دکتر مهزاد احمدی

دکتر مهزاد احمدی متخصص زنان و زایمان و جراحی زیبایی زنان یکی از بهترین و سرشناس ترین پزشکان در این رشته است. اگر قصد مراجعه به پزشک و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تست پاپ اسـمیر دارید. می توانید با مراجعه به ایشان تمامی اطلاعات و نحوه انجام این آزمایش ها را دریافت نمایید.

 

دکتر مهزاد احمدی

متخصص زنان و زایمان و جراح زیبایی زنان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *