چسبندگی رحم
رحم یکی از اجزای تشکیل دهنده دستگاه تناسلی خانمها میباشد. که محل قرارگیری تخمدانها است و نقش مهم و اساسی درباروری بانوان دارد.گاهی اوقات بنا به دلیلی یک سری بیماریها و مشکلات برای رحم به وجود میآید که باتوجه به اهمیت فراوان آن باید هرچه سریعتر رفع گردد یکی از بیماریهای رایج در ارتباط با رحم بانوان چسبندگی رحم میباشد که در این مطلب قصد داریم به توضیح مطالبی در ارتباط با آن بپردازیم.
چسبندگی رحـم چیست؟
چسـبندگی رحـم که به آن سندرم آشرمن نیز گفته میشود. زمانی به وجود میآید که بافت اسکار بین دیوارههای رحم فرد به وجود آید، بافت اسکار سبب میشود که مخاط دیواره رحم از بین برود که این امر باعث میشود دیواره جلویی و پشتی رحم به هم بچسبند. این چسبندگی بعضی مواقع در بخش کوچکی از رحم اتفاق میافتد و گاهی اوقات هم کل رحـم را شامل میشود.
علت به وجود آمدن چسبندگی در رحم
از جمله مهمترین عواملی که سبب بروز چسبندگی در رحم میشود. میتوان به مواردی مثل خونریزیهای بعد از زایمان، جفت دفع نشده بعد از زایمان، جای زخمهای باقی مانده بعد از انجام عملهای جراحی مربوط به رحم مثل کورتاژ، وجود جای زخم بعد از جراحی سزارین، وجود عفونت در اندامهای تناسلی و تولید مثل، پرتو درمانی و… اشاره کرد.
چسـبندگی رحم چه پیامدهایی برای بدن دارد؟
چسـبندگی رحـم میتواند اختلالها و پیامدهایی مثل نازایی، سقط جنین، درد در ناحیه لگن، دیسمنوره یا قاعدگی دردناک، افزایش احتمال ابتلا به آندومتریوز، افزایش اختلالات لانه گزینی جفت در بارداریهای بعدی، به وجود آمدن محدودت برای رشد جنین داخل رحم و … را در بدن به وجود آورد.
علائم و نشانههای چسـبندگی رحم
از جمله مهمترین علائم پدیده چسـبندگی رحم در بانوان میتوان به مواردی مثل آندومتریوز، سقط جنین مکرر، به وجود آمدن تغییرات درچرخه قائدگی مثل کاهش یا قطع خونریزی، درد در هنگام برقراری رابطه جنسی، جفت تهاجمی، احساس گرفتگی و درد رحم در هنگام قائدگی به همراه خونریزی خفیف یا عدم خونریزی و … اشاره کرد.
انواع مختلف چسـبندگی رحم
چسـبندگی رحم باتوجه به علت به وجود آمدن آن میتواند انواع مختلفی داشته باشد یکی از انواع آن چسبندگی خفیف رحـم میباشد که در این نوع چسبندگی حدود یک سوم رحم دچار چسبیدگی میشود، نوع دیگر چسـبندگی رحـم چسبندگی متوسط میباشد، که در این نوع از چسبندگی حدود دو سوم از رحم درگیر میشود و نوع آخر چسـبندگی رحم چسبندگی شدید است که در این مرحله تمام رحـم درگیر چسبندگی خواهد شد.
بدون دیدگاه