انواع فیبروم

یکی از مشکلات زنانه، وجود فیبروم در رحم است. فیبروم ها انواع مختلفی دارند. که در ادامه مطلب به انواع فیبروم می پردازیم. فیبروم ها بسیار در بین زنان شایع است. بطوری که 90%خانم ها در زندگی شان دچار فیبروم رحم می شوند. از بین کسانی که به فیبروم رحمی دچار می شوند، 95%آنها خوش خیم هستند و 5%دیگر به نوع بدخیم دچار می شوند که این افراد از علائم این بیماری رنج می برند. پزشکان با توجه به اینکه فیبروم ها با چه علائمی همراه هستند، و مکان رشد آنها در رحم در چه قسمتی است، آنها را به سه دسته تقسیم کرده اند :

فیبروم اینترا مورال

فیبروم ساب موکوزال

فیبروم ساب سروزال

 

انواع فیبروم

در ادامه با توضیحاتی که بیان می کنیم با هر کدام از این نوع فیبروم ها بیشتر آشنا خواهید شد.

فیبروم اینترامورال

بهتر است بدانید در ابتدای شکل گیری فیبروم، همگی از نوع اینترا مورال هستند. هنگامی نوع آن تغییر می کند که بخواهد به سمت خاصی حرکت کند.

فیبروم هایی که به سمت حفره رحم در حرکت باشند نوع خود را به ساب موکوزال و هنگامی که مسیر حرکتشان به سمت حفره شکم باشد به نوع ساب سروزال آن تبدیل می شوند.

فیبروم ساب موکوزال

فیبروم ساب موکوزال را می توان به عنوان رایج ترین فیبروم ها معرفی نمود. محل قرار گیری این نوع فیبروم ها زیر دهانه رحم است.

از علائم این نوع فیبروم، دل درد و خونریزی افراد است و هنگامی این درد و خونریزی امکان پذیر است که این نوع فیبروم به داخل رحم کشیده شود.

خانم هایی که به فیبروم ساب موکوزال مبتلا باشند، در هنگام قاعدگی خونریزی شدیدی خواهند داشت.

در مورد خانم های باردار نیز باید گفت، اگر خانم بارداری به فیبروم رحمی ساب موکوزال مبتلا شود و درمان نشود، این فیبروم ممکن است باعث صدمات جبران ناپذیری همچون سقط جنین شود.

فیبروم ساب سروزال

با رشد این نوع فیبروم در فرد مبتلا، شاهد درگیر شدن لگن و شکم فرد هستیم. در مورد اندازه این فیبروم ها باید گفت که گاهی اوقات اندازه آنها به بزرگی یک هندوانه می شود و طوری که شما حس می کنید فرد حامله است.

این نوع فیبروم در بعضی مواقع هیچ نشانه ای به همراه ندارد، اما از علائم آن می توان به نفخ شکم یا تحمل فشار به مثانه اشاره کرد.

عواملی که در رشد فیبروم ها دخیل هستند عبارتند از :

نژاد

سن

وزن

حاملگی

وجود فیبروم ها در بدن، چه خطراتی به همراه دارد؟

ایجاد یبوست

بی اشتهایی

فشار به مثانه

احتمال سقط جنین

 

دکتر مهزاد احمدی

متخصص زنان و زایمان و جراح زیبایی زنان

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *