دلایل ناباروری

در این مقاله در خصوص دلایل ناباروری توضیحاتی ارائه می گردد.

دلایل ناباروری دکتر مهزاد احمدیناباروری یعنی برخلاف داشتن روابط جنسی منظم و عدم استفاده از روش های پیشگیری و بعد از یک سال تلاش بارداری رخ ندهد. باید گفت این تعریف به سن نیز بستگی دارد، در صورت عدم باروری پس از شش ماه در سن بالای ۳۵ سال، بررسی ‌ها آغاز می‌ شود.

دلایل ناباروری

در مردان اشکال در تعداد و عملکرد اسپرم ‌ها و در زنان اختلال در تخمک گذاری شایع‌ ترین دلیل ناباروری می ‌باشد. موارد دیگری که به طور قابل توجهی بر روی باروری اثرگذارند می توان به مواردی نظیر سن، وضعیت عمومی سلامت و سبک زندگی اشاره نمود.

احتمال باروری در زنان با افزایش سن کاهش پیدا می کند. شایان ذکر است در سنین بیست تا اوایل سی سالگی در هر سیکل قاعدگی ۲۵ تا ۳۰ درصد احتمال بارداری وجود دارد. این احتمال از اوایل سی سالگی به مرور کاهش می یابد و در ۴۰ سالگی به ۱۰ درصد می ‌رسد. تأثیر سن بر باروری در مردان چندان مشخص نمی باشد.

در زنانی که ورزش حرفه ای و شدید می ‌کنند و یا خیلی لاغر هستند یا اضافه وزن دارند، احتمال ناباروری وجود دارد. مصرف الکل و استعمال سیگار نیز در آقایان و خانم ها منجر به بروز مشکلات باروری می گردد.

از دیگر دلایل ناباروری می توان مواردی نظیر اختلال در عملکرد غده هیپوفیز، مشکلات ساختاری نظیر آسیب به لوله‌ های رحمی در اثر عفونتهای مقاربتی، انسداد لوله ‌های انتقال دهنده اسپرم از بیضه ‌ها و اختلالات هورمونی را ذکر نمود.

روش های درمان

روش درمان ناباروری با توجه به علت آن تعیین می شود. در برخی موارد به منظور تسهیل باروری اصلاح سبک زندگی مانند ترک سیگار، بهبود وزن و تغذیه مناسب و سالم کفایت می کند. در بعضی موارد هم به درمان دارویی و یا جراحی نیاز است.

گاهی در مردان به منظور ترمیم وریدهای متورم کیسه بیضه (واریکوسل) انجام جراحی الزامی می باشد. در زنان امکان دارد به منظور درمان اندومتریوز، ترمیم لوله‌ های رحمی و یا برداشتن پولیپ یا فیبروم رحمی انجام جراحی نیاز باشد.

 

دکتر مهزاد احمدی

متخصص زنان و زایمان و جراح زیبایی زنان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *